Nytt år, nytt hår.. eller hur var det nu?

 
Gott nytt (h)år på er! Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Bland annat har ännu mer hår trillat av, och snart går det verkligen inte att dölja. Ni ser hur hårbottnen syns igenom här, det går inte ens att kalla det för fläckar längre. Jag börjar bli sugen på att raka av alltihop. Dels för att håret börjar bli sjukt svårt att styla, och även på grund av att det är hår ö v e r a l l t här hemma. Men jag är inte mentalt redo för det än. Det kommer att bli så himla definitivt då. Jag vill ha en riktigt snygg, bekväm och verklighetstrogen peruk här hemma för att våga ta det steget. Så att jag kan välja när, hur och var jag visar min skalle. Åtminstone är det så det känns just nu. Har nog en del att jobba med där.
 
Jag blev remissas till Hud-kliniken på NUS med mitt håravfall, men de tror att jag kommer att få återväxt, vilket är väldigt vanligt men jag har svårt att tro på det i nuläget, så de vill inte sponsra mig med en peruk. Riktigt surt. Jag hade verkligen hoppats på det då en riktig peruk går på flera, flera, flera tusenlappar.
 
Men.. Nytt år betyder väl ändå nytt hår?
 
 
 
Så.. Jag köpte en peruk ändå! Denna är i syntet och lite rimligare för min plånbok. Kanske ingen jag vill ha på mig dagligen då den väger så mycket. Men om jag vill känna mig lite extra fin, då funkar den alldeles utmärkt!
 
Jag har några dröm-peruker (äkta hår) som jag hoppas kunna köpa i framtiden. Inte klokt vad bra peruker det finns nu! Jag har börjat nörda in mig totalt på peruker och alopecia, men det finns så mycket mer att lära!
 
 
 
För just nu har jag svårt att se återväxt på denna skalle. Jag tänker att allt kommer att ryka, men det är det ingen som kan svara på. Tur att jag har en snygg huvudform i alla fall, haha. Nej skämt och sido. Jag har blandade känslor över denna bild. Dels så känner jag mig lite ball, och väldigt glad över att jag är trygg nog att visa upp bilden. Men jag känner sorg över att behöva fundera över vad folk ska tro. Mest för att jag inte vill få en massa medömkan, eller att folk ska ta mig för sjuk. Förvisso så har jag en hårsjukdom, men det är ingen sjukdom jag lider ont av eller som är farlig.
 
 
 
Älskar färgen och längden - ja allt! Hade den bara varit skönare att bära så skulle jag inte vilja ta av mig den någonsin tror jag! Jag köpte den på Fahlen of Sweden och modellen heter Lana.
 
Och hur jag mår i övrigt gällande utmattningen, det tar vi en annan gång!
 
 
 
#1 - Ida V

Vilken fin peruk! Vilket mod du har ❤️

#2 - Annie

Du har väldigt fin huvudform där under. ☺️

#3 - Anonym

Finaste fina ❤️❤️❤️

#4 - M-L

Du är så fin både med och utan peruken!

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)