Dags för peruk

(null)

Så dyker jag upp igen, här på bloggen. Ibland känner jag ett intensivt behov av att skriva av mig, och då räcker inte Instagram till. Då är jag glad att ha denna plattform!

Här har ni mig. Nu är det inte mycket hår kvar och jag börjar bli mer och mer sugen på att raka av allt! Samtidigt är jag så nervös över det.

Jag har sedan sist upptäckt lite fjuniga, korta, ljusa hårstrån på några av "fläckarna". Så någon form av återväxt kan vara på gång. Samtidigt fortsätter jag tappa ännu mer hår och nu är det så otroligt tunt och sorgligt. Och med tanke på att fläckarna inte längre är bara fläckar, så går det inte att dölja håravfallet längre.

(null)

Som jag skrivit förr så har jag ännu inte fått någon hjälp av vården gällande varken håravfallet eller peruk. Nu har jag tagit tag i situationen själv och kommer äntligen att få en fin peruk! Det känns helt magiskt! Här på bilden ser ni mig på Headline i Umeå, där jag fått träffa en frisör för konsultation. Om någon vecka ska jag få komma tillbaka och prova en hel uppsjö peruker i hopp om att hitta Den Rätta.

Och när jag har den hemma. Då kommer jag att raka bort allt.

(null)

Jag är så glad över all respons jag får när jag pratar om min Alopeci. Så mycket kärlek och pepp. Tack, tack, tack! 🫶🏼 
#1 - Anonym

Hej.
Jättekonstigt att du inte få någon hjälp.
Finns ju visserligen ingen behandlin som gör att man får håret tillbaka men ersättning. Har du varit på Hudmotagningen? Där fick jag ett belopp, ersättning till en peruk. Jag kan nu få ersättning 1 g/år. Ge Dig inte, anta att du fick betala din fina peruk själv. 🙏

Svar: Äntligen har jag fått beviljat ersättning till en framtida peruk, tur att jag inte gav upp när jag blev nekad första gången.. Inte klokt att man ska behöva kämpa!
idasida

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)