Planering av det nya badrummet

 
Härom veckan tejpade vi upp vårt nya badrum i vardagsrummet! För att kunna få en bra känsla gällande hur vi ska inreda det. Vi vill ha plats med mycket, som vi inte vill kompromissa bort, så som badkar, dusch, dubbeltvättställ och tvätt. Rummet kommer att bli 205 cm smalt (vilket är utmaningen i det hela) och hela 450 cm långt. 
 
 
 
Golvet har vi bestämt oss för, och faktiskt redan beställt. Det blir ett terazzogolv där plattorna är så stora som 50x50 cm, och i duschhörnan blir det samma golv men med hexagonform istället och måttet 20x25 cm.

I bilden här under så ser ni hur vi tänker inreda badrummet. Duschhörnan är ihopfällbara glasdörrar. Tvätt-delen kommer att vara platsbyggd och förhoppningsvis får vi det att inte bli för klumpigt och trångt. Jag vill verkligen behålla tvättstugan uppe då det förenklat tvättandet något enormt. När vi flyttade in så var tvättstugan i källaren, vilket vi också hade i vårt förra hus. Jag vill inte byta tillbaka till det, och tar då hellre ett lite trängre badrum.
 
 
Ungefär så här tänker vi att det kommer att bli. Färgen på väggarna är inte alls spikat, men det lutar åt något mintgrönt kakel av något slag. (Jag har inte skissat själva kakelplattorna, har bara färglagt för att få en känsla.)
 
Kära värld vad det ska bli roligt att börja renovera! Nu kommer vi förmodligen göra badrummet sist, och få klart alla sovrum först. Så jag måste flytta fokus känner jag.. Men det är för många beslut som ska tas. Vilka golv, vilka färger, vilka detaljer, vilka teman i barnens rum, osv osv.
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)