Projekt i vardagsrummet

 
Sötnosen som ska fejka ett leende på alla bilder just nu kommer med på köpet i dena bild. Tänkte mest visa hur bygget av vårt senaste projekt går! Förra helgen hände det äntligen, det vi tänkt göra i princip sedan vi flyttade in för snart två år sedan. En platsbyggd tv-bänk med hyllor runtom självaste tv-apparaten. Det blir så himla bra! Både väldigt praktiskt, nu kan vi dölja sladdarna (ska bara göra lite hål osv) och förvara laddare, kontroller, tv-spel mm i skåpen med skjutdörrar. Dessa skåp är från IKEA och heter "Ivar". Så detta är ett litet projekt av kategorin "Ikea-hack" kan man säga.
 
Det som återstår nu är spackling, slipning och målning x antal varv. Sen ska vi sätta fast alla lister innan jag får börja fylla alla hyllor med finheter.
 
 
 
Och på den andra sidan dörren ser det ut så här. Detta blir en platsbyggd förvaring för ved och allt som hör till kring öppenspisen. Vi velade fram och tillbaka om huruvida den skulle få gå ända fram till dörröppningen som hyllan på andra sidan gör, men vi landade i detta då vi inte vill att det ska kännas för trångt vid öppningen. Vi behöver dessutom plats för vår tunna som vi förvarar aska i, så den ska få stå där i hörnet. Samma sak som ska göras här; spackla, slipa och måla. Toppskivan ska inte målas in i samma färg som väggen, vilket allt annat ska göra, utan den ska få en vitalasyr/vax/olja som vi inte köpt än. Men jag hoppas att vi kan få till det så som jag tänker att det ska se ut.
 
 
 
Och så har vi målat en hög med lister! Detta ska upp på väggen i vardagsrummet som en slags låg bröstpanel. Lite fuskpanel med andra ord, men det kommer att bli skitsnyggt! Nu hoppas jag att vi får tid och ork att fixa massor i helgen. Längtar tills jag får visa resultatet!
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)