Påskkalender till barnen

 
Jag hittade några små äggkartonger i påsklådan härom dagen och blev sugen på att fixa nåt kul till barnen. Adventskalender heter det ju vid jul, men nu slog det mig att jag kunde fixa en enkel påskalender! Varför inte? En tuttifruttigodis var, varje dag fram till påskafton. Ett utmärkt sätt att få barnen att orka med de sista två veckorna nu innan det blir lite ledigt.
 
Som ni vet älskar jag påsken, och framförallt möjligheten att skapa helt nya egna traditioner. Julen är fantastiskt mysig, men det är så mycket som ska vara på ett visst sätt varenda år. Påsken har blivit vår egen. Vi ses med både familj och vänner under enkla förhållanden, har besök av påskharen som busar och lämnar en godisbuffé, äter mängder av ägg, räkor och lax. Och så är det ju extra härligt då våren brukar uppenbara sig i samma veva och vi får vara ute i solen och kanske ta fram cyklarna. Ibland brukar även studsmattan tina fram, vilket är en härlig stund för både stora och små.
 
Ja, ni hör ju vad mycket fint som ligger framför oss! Nu ska denna nykomna snö bara ge sig iväg, sen är det fritt fram för påsk med allt det underbara som hör till.
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)