Vitrinskåpet

 
Så lyckades vi bygga livets vitrinskåp! Med hjälp av vårt gamla skåp vi redan hade, ett likadant som vi fyndade på köp & sälj, golvsockel och krönlist samt lite målarfärg fick vi ett skåp som vi länge velat ha. Här ska ni få se hur allting gått till..
 
 
Det började 2014 då jag beställde hem detta vitrinskåp från IKEA. Vårt allra första och enda, som jag var så himla nöjd med! Oj, vad jag blir nostalgisk när jag ser denna bild. Gick Färg och form på folkhögskola den här tiden. Och vi bodde ju i vårt gamla hus. Som jag kan sakna det huset ibland alltså!
 
 
Precis innan jag belv gravid med Lily så fick jag ett ryck och målade om skåpet i en grå färg. Passade fint till vårt schackrutiga golv i gamla huset. Tänk att där visste vi inte vem som bodde i magen..
 
 
När vi flyttade till vårt nya hus så kände jag för att måla om skåpet i någon roligare färg. Älskar grönt i alla former, och landade i denna Aloe Vera från Jotun. Men jag hade ju en bild i huvudet om ett mycket bredare skåp. Gärna ett skåp som tog upp hela väggen...
 
 
Så vi kom på idén om att ha två skåp bredvid varandra och bygga ihop dom med hjälp av golvlist och krönlist. Det var inte helt enkelt att få till i ett likadant skåp, då det dessutom inte längre säljs på IKEA. Men några månader senare så dök det upp ett i Skellefteå. Då var det var bara att köra dit (nästan 2 h enkelväg) och hämta det!
 
När vi hade byggt ihop och målat allt, så insåg vi att vi ville sätta dit spröjs också. Så  Samuel kapade och målade ett gäng som jag sedan limmade fast på glasrutorna!
 
Och nu står det här, i vårt kök. Älskar det!
 
 
#1 - Sofie

Det är så vackert! Både formen och färgen, otroligt vackert!

Svar: Men tack söta! Vad glad jag blir! <3 Vi är väldigt nöjda med resultatet! :)
idasida

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)