Vad pluggar jag?

 
Så himla skönt med fredag! Och det faktum att jag är klar med min första kurs! Är så lättad, efter att ha varit riktigt nervös inför den muntliga examinationen jag hade igårkväll. Den gick jättebra, och jag kände mig nöjd och otroligt lättad efteråt.
 
Jag tänkte skriva lite mer om min utbildning! I och med att jag är arbetslös nu (jag skrev om det för rätt länge sedan - att gå tillbaka till Lagerhaus efter mammaledigheten var aldrig aktuellt) så fick jag möjligheten att gå en utbildning med aktivitetsstöd, som arbetsförmedlingen har gjort möjligt nu i och med pandemin då det inte är så lätt att hitta jobb. Det är en distansutbildning via Hermods VUX (Komvux). Utbildningen består av 6 st kurser på 100 poäng och jag läser 100% vilket kommer att pågå till i mitten av augusti.
 
Min första kurs, som nu är över, var "Entreprenörskap". Så himla spännande! Jag ser mig själv som den kreativa hjärnan i ett företag, och inte en entreprenör. Men jag vill gärna våga bli en, och denna kurs har gett mig både bra verktyg och mod för att våga mer.
 
Nästa kurs, "Entreprenörskap och företagande" startar på måndag. Idag sitter jag och läser på om kursen och ska beställa läromedel. De övriga kurserna för resten av terminen är "Information & kommunikation 1", "Personlig försäljning 1", "Redovisning 1" & "Affärsjuridik".
 
Mitt mål med denna kurs är att jag ska få så mycket kunskap som möjligt för att känna mig trygg i mitt företagande framöver. Jag har, som jag skrev tidigare, skickat in min ansökan till bolagverket redan nu och hoppas kunna jobba med företaget på deltid redan i höst. Drömmen vore att få ett "vanligt" deltidsjobb på 50-60% för att kunna jobba hemifrån med företaget resten av tiden.
 
Jag är så glad att jag äntligen vågar göra något av en dröm jag haft så länge. Spännande att se vart detta leder!
 
 
#1 - Kajsa D

Så spännande! Jag känner dig ju inte, men följt din blogg länge och tycker detta låter jättespännande. Heja dig!

Svar: Åh tack för pepp! Blir så glad <3
idasida

#2 - Sofie

S Å rolig utbildning du hittat!

Svar: Ja det känns riktigt bra! :)
idasida

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)