Vad har hänt sedan sist?

 
Så, vad har hänt sedan sist? Jag skrev någon gång innan jul, och innan dess var det höst och sensommar. Det har varit svårt att få tid till att skriva här, vilket jag själv tycker är så himla tråkigt. Dels för att ha en liten dagbok att kunna se tillbaka på, men jag gillar ju att skriva! Det är så skönt att skriva av sig; sudda, ändra, formulera om, och få tankarna ur systemet. Jag har nog alltid varit lite mer av en skrivare än en talare. Alltså jag älskar att prata! Men jag finner orden mycket bättre om jag får fundera en stund.
 
Jag har ju uppdaterat regelbundet på insta. Och jag ä l s k a r instagram. Det är snabbt, enkelt och jag får mycket mer respons och kontakt med mina följare. Det är väl också en anledning till att jag har prioriterat att uppdatera där istället för här.
 
 
Men nu tänker jag komma ikapp! Vardagen har blivit lite annorlunda nu, och jag har nu tid till att göra mer av sånt som jag mår bra av. Här är några saker som hänt på sistone:
 
- Vi har firat julafton, alldeles för oss själva. Med pandemin som råder i världen så höll vi oss för oss själva och hade en jättemysig dag tillsammans. Vi åt sötsaker till frukost, tog en promenad längst älven och kastade isblock net i vattnet, åt tomtegröt till lunch, thaimat till middag och fick tomtebesök. Lily fick slajm av tomten och pratar fortfarande om det, på hennes sätt.
 
- Vi har fått en 9-åring i huset! Hur galet stor är hon inte, vår älskade Myra? Hon fick uppvaktning på sängen innan skolan och thaimat till middag (hennes favorit). Pandemin gjorde förstås att det inte blev så mycket kalasande med andra, speciellt inte då hennes småsyskon var lite snoriga. Men några dagar senare fick hon ha ett litet mini-disco här hemma med några tjejer.
 
- Jag har börjat plugga! Jag läser "Starta eget" via Hermods vux på distans. Helt fantastiskt att få läsa sånt som jag känner att jag kan ha nytta av i framtiden. Drömmen om att starta eget har a l l t i d funnits där, och jag vill inte behöva ångra att jag aldrig vågade chansa. Jag väntar i skrivande stund på att bolagsverket ska godkänna min ansökan jag skickat in. Tanken är att jag ska ha mitt företag redan nu, men allt eftersom komma på vad jag ska göra med det. Det blir i alla fall olika kreativa tjänster jag kommer att erbjuda, men sen får vi se exakt vart det landar... Spännande! Utbildningen är till i mitten på augusti, så jag har det jag gör tills dess!
 
- Lily har börjat förskola. Så har min sista bebis blivit så stor att hon går på förskolan! Så ljuvligt! Jag känner faktiskt ingen panik alls denna gång, bara en lättnad. Dels för att jag äntligen får vara själv för några timmar varje dag, men också på grund av att jag är hemma och pluggar vilket är en enormt trygg känsla för mig - att finnas i närheten. Plus att barnen inte har speciellt långa dagar heller, vilket känns som ett optimalt upplägg för oss alla. Vi går dit vid 8:30 på morgonen och jag hämtar efter mellis vid 14:00.
 
Ja, det var några lite större händelser som skett under min tysta tid här. Säkert mer som dyker upp allt eftersom! Jag känner i alla fall pepp och glädje inför detta år och våren som är på intågande. Jag har så mycket bubblandes inom mig som inte fått komma fram under denna föräldraledighet. Det känns som att min kreativitet är instängd i en stor ballong och snart ska jag ta fram en nål och spräcka den!
 
Och så lite vår på det. Skoterturer med vänner, tulpaner, värmande sol, påsk och allt annat som gör att det pirrar i hela mig! Nu äntligen vänder det.
 
 
 
#1 - Sofie

Så spännande att få följa dig även här!

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)