Huset

 
Nu är alla papper skrivna sedan någon vecka och vi flyttar in i detta fina hus i början på juli. Det är ju galet, egentligen. Nu är det på riktigt! Det känns sjukt roligt och bra på alla sätt och vis, vi är så himla peppade!
 
Det här kommer att bli vårt drömhus. Det är vi helt säkra på.
 
Men lite sorgligt att lämna vårt hus är det alltid. Framförallt läget; granne med lekparken kan knappast bli bättre för en barnfamilj! Friden av att vi kunnat äta en lång frukost ute på vår altan under sommaren medan barnen springer och leker i lekparken har varit så njutbar.
 
Och såklart smärtar det att behöva lämna våra grannar. Nå, vi kommer fortfarande bo nära varandra.. Men hur lyxigt har det inte varit att ha några av sina absolut närmsta vänner granngårds?! Så många spontana kaffetårar och grillmiddagar vi haft. Och enkelheten i att skicka över barnen till varandra dagligen. Det kommer vi sakna jättemycket, men vi får ta och skapa nya vanor tillsammans.
 
Huset som vi nu köpt är byggt 1920. Jag tycker att det är så häftigt med gamla hus som har så mycket historia i sig. Mina svärföräldrar köpte det på 80-talet och har sedan dess bott här, det är alltså Samuels barndomshem.
 
Det som känns skönt är att det inte är akuta renoveringsbehov i detta hus. Vi kan flytta in och landa innan vi gör några större förändringar. Nu under juni ska vi dock få vara där och fixa i ordning några rum som ska få nya tapeter, just för att det ska få kännas som vårt hem när vi flyttar in. Annars hade det nog känts som att mina svärföräldrar fortfarande bor där tror jag, och att vi bara är där på tillfälligt besök.
 
Åh. Det känns så pirrigt att få börja om från början igen! Pirrigt på ett bra sätt. Det enda som jag oroar mig över är hur barnen kommer att påverkas av detta. Myra lämnar sitt älskade barndomshem och Ed likaså. Lily fattar ju ingenting, hon kommer inte ens minnas vårt nuvarande hus. Det känns i alla fall skönt att vi flyttar nu när det är semester och sommarlov, så har vi hela sommaren på oss att få landa i omställningen tillsammans.
 
Tänker visa er mer bilder från huset till helgen. Nu är huset tomt och jag tänkte vara där och fota lite under veckan. Jag vill ha många före-bilder nu innan vi flyttat in! Det blir så roltigt att ha kvar sen när vi börjat förändra huset till vårt.
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)