Vardagsrum och matsal

 
Här kommer en glimt av vårt vardagsrum. Och helt ärligt så hänger vi här inne ungefär lika mycket som i köket. Detta är ett enormt stort rum med ett otroligt ljusinsläpp från alla hålla och kanter. Dessa fönster.. En stor anledning till varför jag ville köpa detta hus! (Skulle behöva putsas, och det drar vi oss för en smula, haha).
 
 
Vardagens verklighet, leksaker överallt! Men jag väljer att lägga fokus på ljuset, och på hur fint mitt gamla linneskåp passar där. Där i har jag alla mina vaser och ljusstakar, underbart att ha ett och samma ställe för mina samlingar.
 
 
En praktisk vedförvaring har vi fixat nu inför den kyliga hösten. Så småningom är vi sugna på någon platsbyggd variant. Men vi får se hur det blir. Ingen stress.
 
 
Har fyndat en rad prylar i sommar på loppisar och returbutiker, däribland denna piedestal. Den passar så fint här! Till höger i bild kan ni ana vår tillfälliga tv-bänk. Här vill vi också ha någon platsbyggd bänk och hylla, kanske som upptar hela väggen. Jag har skissat på den och vi har en ganska klar bild om hur den ska se ut, men vi får se när vi tillverkar den. Vi har en hel rad med andra projekt som vi prioriterar just nu.
 
 
Den fantastiska kakelugnen. Måste nästan ägna ett helt eget inlägg åt den. Nu ska vi kika in i rummet som sitter ihop med vardagsrummet, nämligen matsalen!
 
 
Här är det så underbart. Jag älskar allt i detta rum. Tapeten blev så otroligt bra, och passar oss som handen i handsken. Det är en ynnest att få duka upp till fest här inne och jag ser fram emot alla framtida kalas och middagar som ska hållas här inne.
 
 
Denna våg från 1800-talet klubbade jag hem på auktion i sommar. Visste direkt att jag behövde den, och såg precis detta framför mig. En hängande ampel i ett av de vackra fönsterna i det här huset. Så bra det blev!
 
 
En musikhörna förstås! Samuels mammas gamla piano står kvar, där gör det sig bra.
 
 
En gullig liten ettåring som vill vara med och spela med pappa!
 
 
Och här kommer ett av våra senaste loppisfynd! Ett äldre porträtt på kyrkan här i Vännäsby. Passar utmärkt just här av olika anledningar. Att den får hänga intill pianot passar bra då Samuels mamma jobbar som kantor i just den kyrkan. Sen har precis detta rum använts som kyrksal en gång i tiden, innan mina svärföräldrar köpte huset så ägdes det nämligen av Pingstkyrkan.
 
Här ser ni ju föresten en närbild på tapeten! Hur fin?
 
Det blev en rejäl rundvandring i vardagsrum och matsal det! Hoppas att ni tycker att det är roligt att följa med oss i detta hus. Vi älskar det! Just i skrivande stund håller Samuel på med ett jättejättejättespännande projekt som jag längtar efter att få visa er! Stay tuned!
 
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)