Paus.

 
Jag är så rörd av responsen jag fick på mitt förra inlägg. Jag har fått så mycket kärlek och förståelse, och vet ni vad? Bördan blir lättare, om någon hjälper till att bära den. Ungefär så känns det, när ni ger så mycket tillbaka. Och många av er känner igen sig i mina ord. Det är också fint, än om jag önskar att var och en av er skulle få komma till ro.
 
Att skriva är ett, för mig, väldigt bra sätt att sätta ord på hur jag känner. Jag kan ha svårt att formulera mig muntligt. Men när jag får sitta och skriva, radera och göra om. Fila och putsa, byta meningar och ändra ord. Då blir det mycket enklare att uttrycka det jag känner.
 
Jag har länge känt att jag varit nära bristningsgränsen. Det har gått upp och ner förstås. Härom natten vaknade jag och kände att jag behövde kräkas. Smög mot toaletten men blev tvungen att lägga mig ner i fosterställning mitt på hallgolvet då det svartnade för ögonen. Jag började skaka, fick tungt att andas. Fattade direkt att det hade med utmattning att göra. Jag har läst och hört så mycket om det, vetat om att jag länge balanserat på gränsen.
 
Nu måste jag hitta olika sätt att hantera detta på. Innan det går så långt att jag behöver en sjukskrivning. Jag har i och med detta bestämt mig för att ta en paus från social media. Jag hatar att behöva göra det. Min blogg och instagram, hur fånigt många än må tycka att det är, så ger det mig så mycket! Inte minst för min kreativa ådra. Där kan jag inspirera och inspireras, och det sätter en sån fin guldkant på tillvaron. Det känns hemskt att ta bort det från mitt liv för ett tag, men det är nödvändigt just nu. När jag inte är lika skör och borttappad, då kommer jag tillbaka. Starkare än någonsin.
 
Återigen, tack. Tack för alla hjärtan och meddelanden jag fått, både här och via instagram. Tack för att ni väljer att dela med er av det ni går igenom. Det gör en stor skillnad för mig, och jag hoppas att ni finner tröst i det jag skriver.
 
Om min paus håller i två veckor eller flera månader. Det vet jag inte nu. Jag vet dock att vi ses igen. Tills dess, all min kärlek till er!
 
 
 
 
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)