Städhjälp

 
Åh, onsdag!
 
Idag har vi haft vår städhjälp här igen, helt fantastiskt! Den här gången hade jag en lång lista med saker jag ville ha hjälp med. Jag tog barnen och åkte iväg till återvinningen samt handlade lite, och när jag kom hem var huset städat och fint. Typ världens bästa känsla! 
 
Jag har tagit in städhjälp från Veteranpoolen i Umeå. Lämpligt nog är det en anställd där som bor här i vår by. Supergullig pensionär som är hurtigare än hurtigast. Jag tycker att det är så himla svårt att hinna med dammsugning, torkning av golv, städa toaletter osv. Det är nog mycket jobb att diska, tvätta och plocka undan. Och samtidigt rodda 3 barn med olika behov.. Detta är med andra ord så otroligt värdefullt för mig och värt varenda öre! Det är inte kul att gå hemma om dagarna och se allt smuts utan att hinna ta hand om det. Det är väldigt stressande för mig som blir väldigt negativt påverkad av att ha det rörigt och skitigt runt om mig.
 
Och vad kostar det? Det kostar 420 kronor i timmen, men sen har vi ju det där fantastiska rut-avdraget som halverar kostnaden. Så ca. 800-1000 kronor i månaden kommer det att hamna på då hon städar ungefär 2 h per gång, varannan vecka.
 
Så. Himla. Värt.
 
 
#1 - Li

Åh! Tänk om det fanns en veteranpool här. Vi var påväg att ta in städhjälp för två år sedan. Då jag sedan länge är sjukskriven och det räcker som sagt med allt annat runt i kring. Tyvärr gjorde två olika städfirmor inget bra jobb vid nära anhörigs flyttstäd så vi vågade liksom inte ta in tjänsten. Skulle verkligen behövas, jag mår så dåligt av att inte orka och vill ha det rent för då mår jag bättre! Istället kör jag helt slut på mig själv, då jag har svårt att bara städa lite här och lite där.. vill ju ha allt rent på samma gång! Nu ligger här och hoppas att både hus och de smutsiga fönstrena ska göra sig rena själva 😴 kram!

Svar: Åh vad förstår precis hur du känner när du mår bra att ha det rent, men ingen ork att städa själv. Det tär verkligen på psyket. Men det kan ju ändå vara värt att kolla med någon städfirma, och vara väldigt tydlig med vilka bitar du vill ha hjälp med och inte. Nu när vi fick städat här i onsdags så hade jag skrivit upp på ett A4 allt som jag ville att hon skulle göra. Då blir det inga missförstånd och jag blev väldigt nöjd med resultatet! Någon gång här ska jag be henne putsa fönstren också! ;) Kram!
idasida

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)