Kakor till Halloweenfesten!

Halloween är på gång, och ni vet ju vid det här laget vad det brukar betyda hemma hos oss - jag går bananas! Tänke tipsa er om dessa goda kakor som är enkla att göra inför ett Halloweenkalas. Egentligen vanliga bakverk men som man lätt kan få "spöklika" med lite fantasi!
 
 
Detta är en morotskaka som jag pyntat med spindelnät gjord av smält mörk choklad och en plastspindel. Enkelt och gott! Just denna kaka är ett recept från Viktväktarna som jag körde med förra hösten, men man kan förstås göra Leilas också som är bra mycket godare!
 
 
 
Chokladbollar doppade i smält vit choklad kan bli till läskiga ögon! Jag dekorerade med sockerögon och den rosa geggan är pyntgelé.
 
 
 
Hälften av chokladbollarna blev till spindlar! Återigen sockerögon, och benen är lakritsrem som jag klippt av till små bitar! Här har ni ett bra recept på chokladbollar.
 
 
 
Min favorit - cakepops! Finns det någon godare kaka? Jag brukar använda detta recept, men istället för att göra runda bollar så gjorde jag spöken! Dekorerade med sockerögon och lakritsgodisar som jag klippte till.
 
 
 
Och dessa härliga munnar! Ett något nyttigare alternativ. Det behövs röda äpplen, jordnötssmör och minimarshmallows. Mina barn är dock inte så förtjusta i jordnötssmör, så på just dessa är det faktiskt frosting istället.
 
Det var några tips på Halloween-bakverk det! I år ska jag försöka tänka lite nytt, blir skoj att fundera ut.. Det är ju aldrig roligt att göra samma saker som jag redan testat liksom, haha!
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)