Vecka 33.

 
 
Gravidvecka 33 är här, samma vecka som jag fyllt 33 år. Häftigt sammanträffande!
 
Jag har varit helt slut denna veckan. All energi är som bortblåst. Inte helt konstigt egentligen. Detta är första veckan jag är föräldraledig med havandeskapspenning, och jag har kunnat släppa alla jobbtankar. Att jobba som butikschef, att ständigt ha jobbet med sig i huvudet och i telefonen, samtidigt rodda två barn och ett hus OCH vara gravid.. I ärlighetens namn så har denna vårtermin gått ut på att överleva. Och nu när jag hållit ihop så länge och äntligen får slappna av, så har jag kraschat.
 
Men jag har tillåtit mig att krascha denna vecka. Inga måsten eller krav på mig själv. Jag har umgåtts med nära vänner, ätit god mat, vilat i min ensamhet och gjort saker jag mår bra av. Jag tänker fortsätta med samma upplägg tills att kroppen säger att jag är redo för annat. Längtar tills att boandet kommer igång, för just nu är ungefär 0% av alla förberedelser fixade. Jo, ett babyskydd har jag ordnat. Men en vagn, bebiskläder, babynest, skötväska osv behöver vi köpa. Jag har rensat bort allt från Myra och Ed redan, så det är lite som att börja om från början. Skötbord och spjälsäng har vi dock kvar, himla tur!
 
Vet ni en sak? Jag har inte ens hunnit förstå att vi ska få en riktig bebis. Känns så sjukt att skriva ner alla saker som vi måste inhandla, lite overkligt faktiskt. Det är så mycket annat som upptagit all min hjärnverksamhet under denna graviditet, så tankarna på en bebis har verkligen fått tagit ett steg åt sidan. Så välbehövligt att jag kan få landa i tanken nu och börja bearbeta vad som komma skall.
 
Och hur mår jag? Ja, i knoppen är jag som sagt helt slut. Men rent kroppsligt så mår jag okej. Ryggen ömmar emellanåt, men fördelen med att få spendera dagarna hemma är ju att jag kan ta allt i den takt jag vill. Behöver jag en stunds vila så är det bara att jag lägger mig en stund.
 
Jag kör en topp 3 bästa och sämst som avslutning även denna gång!
 
Topp 3 bästa:
1. Sova.
2. Nektariner.
3. Iskallt vatten.
 
Topp 3 sämsta:
1. Tröttheten.
2. Att kroppen knappt orkar n å n t i n g längre.
3. Det obefintliga tålamodet.
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)