Astrid Lindgrens värld

 
 
Underbara Astrid Lindgrens värld. Vilket ställe! Jag är helt mållös faktiskt. Allt var precis så sagolikt, vackert och fantastiskt som jag bara hade kunnat drömma om. Det enda negativa med hela vistelsen var att jag är höggravid och inte orkade gå runt riktigt lika mycket som jag hade gjort annars. 
 
Här är vi i Lönneberga och får se på när Emil stoppar huvudet i soppskålen. En väldigt uppskattad teater för barnen, men även för oss vuxna. Man blir ju aldrig för vuxen för Astrids berättelser.
 
 
 
Kling och Klang stötte vi på ett flertal gånger till barnens stora glädje! Vilka stjärnor! Poliserna och tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom gick om varandra hela tiden och barnen tyckte att det var så roligt att följa efter och tipsa polisen om vart tjuvarna var på väg.
 
 
 
Ena dagen åt vi pannkaksbuffé. Dyrt som tusan, men otroligt gott! Tre olika hemkokta syltar och vispad grädde. Pannkakor fick vi äta hur många vi ville, och till dryck ville vi såklart ha Pippis sockerdricka direkt från sockerdricksträdet!
 
 
 
Inte helt dumt att få äta en pannkakslunch på ett sånt här mysigt ställe. Klätterväxter överallt och så vackert att jag tappade andan lite.
 
 
 
Det allra bästa med hela besöket där var, för mig, stället vi kommer till nu. Den där backen. Ni som vet, ni vet. 
 
 
 
Av alla Astrids sagor så är Lotta på Bråkmakargatan den jag läst, lyssnat på och sett allra mest av. Jag ÄLSKAR Lotta och blev nästan tårögd när jag fick se detta hus. Det är så mycket känslor kring det där huset. Först och främst hur vackert det är, men sen är det som att Lottas och min egen barndom flätats ihop här på något vis.
 
 
 
Så fint så att det är inte klokt!
 
 
 
Och köket.. Köper vi någon gång ett sommarställe så ska köket se ut så här! Några detaljer finns redan hemma hos oss idag i vårt 60-tals kök, så som schackrutigt golv, redahylla, vitt kakel med svart fog, osv. Men i en sommarstuga vill jag ha det mindre modernt, och mer Lotta helt enkelt.
 

 
Inne hos Lottas granne tant Berg är det också helt fantastiskt fint. Framförallt i hennes punchveranda med vackra spröjsade fönster och pelargoner i gamla lerkrukor.
 
Två dagar på Astrid Lindgrens värld, och jag ser redan fram emot nästa gång vi kan åka dit. Då med lite större barn och utan att vara höggravid. Då lär upplevelsen bli ännu bättre! Tack Astrid för allt du skrivit och skapat, du är sannerligen magi.
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)