Första veckan som trebarnsmamma

 
 
Här kommer ett litet livstecken från bebisbubblan. Eller vardagskarusellen snarare sagt. Upplevde "bebisbubblan" som bra mycket mer fridfull och harmonisk när Ed var nyfödd än vad jag gör nu. Shit, det är fullt upp att rodda tre barn! Och då är ändå både jag och Samuel hemma denna veckan, annat blir det nästa vecka då jag är själv. Oj oj!
 
 
 
Förra veckan hade vi besök av de närmsta. Lily har fått så många fina presenter, bland annat en massa fina klädesplagg, en gosig snuttefilt, en fantastisk babysitter och den otroligt fina poster som syns på bilden. Och jag har fått blommor, choklad, hårinpackningar och annat lyxigt som man tydligen kan få då man klämt ut en liten knodd!
 
 
 
En dag var mina föräldrar upp. Med sig hade dom presenter till alla barnen, världens godaste lunchbuffé, en prinsesstårta och fina blommor. Vilken lyx!
 
 
 
Nu är lillan 11 dagar gammal. Fortfarande så ny, så otroligt mysig och underbar på alla sätt.
 
Jag hade mycket värk dagarna efter förlossningen. Då läkaren misstänkte att jag eventuellt hade rester från hinnor kvar i livmodern så fick jag äta cytotec i tre dagar vilket gjorde att mina eftervärkar var värre än "normalt". Det var inte alls kul och jag fick äta smärtstillande hela veckan. Jag hade även så otroligt ont i min kropp - i benen, rumpan och ljumskarna. Hade svårt att resa mig upp och hade ont överallt när jag gick. Har fortfarande känningar, men det är mycket bättre nu.
 
 
 
Och amningen? Oj oj. Hade glömt bort hur fruktansvärt ont det gör innan brösten anpassat sig till allt sugande. Satt och grinade mig igenom flera amningstillfällen för att det kändes som att bröstvårtorna skulle spricka sönder. Sen åkte jag på en mjölkstockning också i lördags, då mjölken hade runnit till ordentligt och inte hann drickas upp. Feber, frossa och sjukt onda, knöliga bröst. Usch.
 
Det är skönt att all smärta glöms bort snabbt. Redan nu känns det inte så farligt, det där som jag gick igenom förra veckan. Vår lilla bebis är så himla underbar och jag är så otroligt kär i henne, och det är lätt att minnas bara den fina biten! (Tack och lov). Det som kan vara lite svårt just nu är att hinna räcka till åt alla tre barn. Jag känner mig otillräcklig emellanåt, och får dåligt samvete. Gissar att det kommer att bli än mer påtagligt när Samuel börjar jobba nästa vecka. Men vi kommer nog in i alla nya rutiner så småningom, det får ta sin tid helt enkelt.
 
 
 
 
 
#1 - Malin

Usch stackare! Flera dar med cytotek! Som att inte eftervärkarna är smärta nog! Hua! Skönt att den veckan är förbi. Hoppas bröna lägger sig i smärta snart o de där riktiga njuter kan infinna sig. Du kommer kirra livet med tre barn kanon!

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)