Att skita i alla måsten

 
 
Denna ljuvliga bebis!
 
Den här veckan är min första hemma på egen hand med barnen. Myra går förstås i skolan några timmar varje dag, och Ed går 15 h på förskolan. I tisdags var han hemma med oss för att vila en extra dag då han hade feber i söndags, men både igår och idag har jag och lillan varit själva här hemma i några timmar.
 
 
 
Det har varit sköna timmar. Välbehövliga sådana. Lily är i ett otroligt stort behov av närhet, hon vill vara nära mest hela tiden. Äta rätt ofta också, och det finns liksom inte en enda tendens till rutiner ännu. Till skillnad från hennes storebror som åt, sov några timmar, åt, sov några timmar till, osv. Han kunde desstuom gärna sova i vagnen eller vaggan, utan problem, från dagen han föddes. Lily märker direkt när jag lägger ifrån mig henne, och vaknar för att somna om direkt hon får vara nära.
 
Och vet ni? Jag njuter av det. Det är så himla många måsten här hemma, men dessa dagar har jag skitit i allt och bara hängt i soffan med lillan alla timmar som barnen varit på skola och förskola. Ätit goda frukostar, sett på serier, ammat och snusat på min fina lilla bebis.
 
 
#1 - Erika

Vad härligt! Mitt första barn var precis så, och då kände jag mig väldigt instängd. Fick nu en dotter dagen efter er, och hon är precis som Ed var. Nu känner jag att jag kan njuta av goset och att sitta på soffan mer eftersom jag också kan lägga ner henne. Jättekul att få följa dig och Lily när jag sitter här i alla fall! ☺️

Svar: Åh njuuuuut!!! Det är rätt påfrestande att ha en bebis som ska vara i famnen precis hela tiden. Det enda som får mig att ändå kunna njuta oerhört mycket av detta är tanken på att det är sista gången jag kommer att uppleva detta. (Inga fler bebisar här!) När Ed var bebis och sov i sin vagga/vagn flera timmar i streck så hann jag stöka på hemma och även hinna med mig själv och mina egna intressen. Nu, not so much, haha! Så roligt att du vill följa med oss i vår vardag, än om det blir rätt glest med inlägg just nu. Men det lär bli bättre ;) Kram och ha en mysig dag med din bebis! <3
idasida

#2 - Lovisa

Bästa överlevnadstipset och den pryl vi varit mest nöjd med under våra bebisperioder är bärselen! Vi har haft en Manduca och den går bra att bära i från början utan extra tillbehör. Bär fortfarande vår 3-åring i den när hon inte orkar gå. Som sagt, bästa prylen!!

Svar: Jaa, gud vad vi använder bärsjalen här hemma! Dagligen! Hoppas dock att hon vill ligga i vagnen lagom till vintern, är nog inte så härligt att kånka på sjal/sele i -30 grader, haha. Ha en fin dag! :)
idasida

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)