Att satsa på återbruk
Tack, hörrni! För er fina respons på min vlogg. Nu är jag ännu mer peppad på att fortsätta! Det är ju dessvärre något som tar en hel del tid, så det lär inte komma vloggar varje dag direkt. Men i mån av tid. Superkul var det, och ännu roligare att det blev så uppskattat! <3

Idag har jag påbörjat en liten utmaning för mig själv; en hel månad utan ett enda inköp av nyproducerat. Det gäller förstås inte mat och hushållsartiklar, men allt annat! I mitt fall är det främst kläder och inredning det handlar om - sånt som jag gärna lägger pengar på i vanlig fall.

Vi håller på med ett återbruksprojekt i skolan, vilket har fått mig att vakna till lite. Än fast man redan vet hur skruvad världen är idag med denna konsumtionshets som råder, så är det lätt att bara haka på trenden och vifta bort det enorma problemet. Så har det varit för mig i alla fall. Jag är liksom så djupt inrotad i allt jag ser dagligen, framförallt i sociala medier, och påverkas av denna vill-ha-hetsen så mycket att jag nästan skäms. I och med detta återbruksprojekt så har jag börjat tänka, och allt känns så himla självklart; sluta överkonsumera och ta tillvara på det vi har istället!

Känner mig taggad på att hitta nya lösningar. Vara mer kreativ och få fler chanser till att skapa något nytt av något gammalt. Jag kommer absolut att visa er resultat och även skriva om hur det går för mig under denna månad.

Angående bilden i detta inlägg, haha. Det där är en hög med "skräp" som vi fått med oss från Returbutiken i Umeå. Min utmaning nu är att skapa en möbel av detta. Jag vet precis vad jag vill att det ska bli, så nu återstår "bara" allt arbete. Åhå vad skoj! :)
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)