30-årsfesten

 


Jag blev så otroligt överraskad när vi kom hem! I hallen stod alla mina käraste vänner och sjöng "ja må du leva" och firade mig med pompa och ståt!
Jag hade hunnit dekorera altanen lite på förmiddagen, men när jag kom hem så var buffébordet dukat och klart. Det var bara till att hugga in på allt gott!
På buffébordet fanns mängder med räkor, västerbottenspaj och broccolipaj. Olika såser, röror och sallad.
Hembakat bröd och mängder av frukt! De där hemgjorda digestivekexen är så vansinnigt goda, ska dela med mig av receptet så snart som möjligt! Det fanns även brie, chèvre och smör med riven västerbottensost i - dör vad gott!
Min fina, älskade man som hjälpte till att styra upp allt så bra! Han har även varit så bra på att hålla allt hemligt, jag blev verkligen så himla överraskad flera gånger! Den där cheesecaken uppe till höger, to die for. Den ska jag göra fler gånger i sommar, riktigt fräsch och somrig. (Recept kommer på den också)! Och så vännerna. Inte riktigt alla på bild, men där sitter dom. Vilken magisk kväll det blev, tack vare dom!


 
Avslutar med en bild på mig och tårtan, som faktiskt blev precis så god som jag hade hoppats på! Det var ett "hittepårecept" där jag mixade med några av mina favoritsmaker. Det var tre våningar, där två innehöll en supersmarrig hallonkräm med vit choklad och philadelphiaost. På det mellersta lagret hade jag en mjölkchokladmousse och hela tårtan täckte jag med mörk chokladsmörkräm som toppades med en vit chokladganache och malteasers. Och tårtbottnen var en väldigt chokladig sådan! En tårta helt i min smak.

Hela dagen och kvällen blev ett fantastiskt minne. Vi hade en rätt kaotisk morgon med sjuka barnvakter vilket ledde till att Samuel fick köra tur och retur ner till Ö-vik för att fixa saken, och kvar hemma blev jag med en missnöjd bebis (tänder däruppe har kikat ut nu..) och skulle försöka hinna städa, piffa och fixa inför festen. Men eftersom att jag blev ivägdragen på spa medan vännerna fixade klart här hemma så vände dagen snabbt till något magiskt. Kvällen bjöd på en himla massa skratt och jag kom mig i säng vid 01:00. Morgonen efter var också underbar då vi hade ett helt gäng kvar som sovit över, och vi fixade brunch som vi sedan åt ute på altanen i sommarvärmen.

Sen fick jag även en hel drös med fina presenter, som om inte spabesöket (plus produkter) var nog! Men de visar jag en annan gång, för det kräver ett helt eget inlägg.

Magisk dag som kommer att finnas kvar i mitt hjärta för resten av mitt liv. Kunde inte ha firat min 30-årsdag på något bätre sätt! Mina vänner är bäst! Tack för allt, finaste ni <3 


Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)