Vad är det jag pluggar?


 
Jag har fått en del frågor om min utbildning, och jag ska berätta lite mer om den tänkte jag! Det är en ettårig grundkurs på Vindelns folkhögskola som heter Färg och form i inredning. Nu har jag ju bara gått två dagar, men hittills känns det så himla rätt! Det verkar vara ett enormt fokus på skapandet och att hitta sin egen väg, vilket känns perfekt. Allt är så kravlöst och lustfyllt. Kan knappt bärga mig tills lektionerna drar igång! I utbildningen kommer vi att hålla på med en massa olika hantverkstekniker så som; skiss, akvarell, kermaik, tyger, mönstertryck, återbruk, inreding, glas mm. Hur kul?!

Dessa första dagar handlar dock mest om att vi ska lära känna varandra i klassen. Idag har vi tillexempel skapat en människoliknande skulptur av bråte och saker från naturen, där vi skulle gestalta personlighetsdrag från oss alla i gruppen på denne skulptur. Flummigt och konstnärligt, och så himla skoj!

Jag har dock dragit på mig barnens förkylningar och är rätt krasslig. Igårkväll hade jag feber, men känner mig något piggare idag. Det blir en lugn kväll med tidig sänggång så att jag orkar med resten av veckan! 

Men som sagt, denna utbildning känns så himla rätt för mig och otroligt behövlig just nu i mitt liv. Att få fokusera på mig själv och min kreativitet för en stund, efter ett flertal år av jobbande och föräldrarledigt. Dags att göra något för bara mig själv, och jag kunde inte tänkt mig något bättre sätt än detta!
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)