Älggryta på det enklaste sättet

 
 
Här har ni i stort sett allt som behövs för att göra en helt magisk älggryta. Det enda som behövs är alltså lök, morötter och älgkött. En buljongtärning, vatten och tid är också ingredienser som är bra att ha. Något lagerblad, salt och peppar också förstås!
 
Just idag använde jag mig av en otroligt fin bit ytterlår från årets älg, men när man gör ett långkok så kan man använda nästan vilken bit av älgen man vill. (Just denna bit var vansinnigt bra, och köttet bara smälte i munnen).
 
Börja med att skära upp köttet i lagom stora grytbitar och bryn i olja. Salta och peppra. Skär sedan löken och morötterna i stora munsbitar och släng ner i grytan. Låt allt brynas en stund och släng sedan i 1 liter kallt vatten tillsammans med en buljongtärning och 2-3 lagerblad. Nu ska detta stå och puttra under lock i minst 1,5-2 timmar. Strax innan servering så reder jag av den lite med maizena, för att den ska bli något tjockare.
 
Sen är det bara att njuta! Serveras med fördel tillsammans med kokt potatis.
Enkelt och gott. Ibland ska man inte tjorva till det så mycket!
 
 
 
 
 
 
Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)