Magiskt god morotskaka

Bakade som sagt denna underbara morotskaka härom dagen. Den kommer från Leilas "a piece of Cake" - en bok fylld med recept som inte går att misslyckas med. På riktigt. Allt jag bakat därifrån blir fantastiskt gott! Här kommer receptet på morotskakan:
Kakan
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja (jag använde rapsolja, gick fint det också!)
4 1/2 dl rårivna morötter
Frostingen
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja (jag använde rapsolja, gick fint det också!)
4 1/2 dl rårivna morötter
Frostingen
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt olja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
Bred/spritsa frostingen över den kalla morotskakan.
Jag strödde på lite kokosflingor på toppen då jag tycker att det passar så bra till morotskaka.
