Världsgod kladdkaka (lchf)

 

Kladdkakan:

200 g choklad (70% kakao) utan smak
200 gram smör
1 dl stevia
1 tsk vaniljpulver

Smält ihop 200 gram smör och 175 gram mörk choklad (minst 70% kakao) i en kastrull. Vispa 4 ägg luftigt tillsammans med 1 dl stevia och 1 tsk vaniljpulver. Rör ner choklad- och smörsmeten i äggsmeten, rör snabbt men försiktigt tills smeten är jämn. Smörj en form med smör, häll i smeten och bryt sedan ner resten av chokladkakan i små bitar och stick ner i kakan. Grädda i 200 grader i 6-8 min (inte mer!) och låt kakan sedan svalna.

När kakan svalnat något så ställ in den i kylen i några timmar.

Glasyren:

2 dl grädde
100 g choklad (70% kakao) med smak – min favorit är mint eller apelsin!

Koka upp grädde, ta bort från plattan. Bryt ner chokladen och rör till en jämn smet. Låt stå svalt i någon timme, bred ut på kakan alldeles innan servering.

Vispad grädde är ett måste då kakan är rätt mastig. Jordgubbar till är inte helt dumt det heller ;)

 

 

Ida Jerrevik - idasida.se (@idasidan)