Vegetarisk lasagne
Så himla god!
Du behöver:
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
5 dl keso
Lasagneplattor
2 dl riven ost
Smör, mjöl och mjölk till vitsåsen
Salt och peppar
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
5 dl keso
Lasagneplattor
2 dl riven ost
Smör, mjöl och mjölk till vitsåsen
Salt och peppar
Hacka och fräs lök och vitlök. Häll i krossade tomaterna. Salta, peppra och ha även i en gnutta socker och låt detta puttra ett tag. Smält en lagom klick smör i en kastrull. Ta sedan bort kastrullen från plattan och vispa ner mjöl i det smälta smöret tills det blir en jämn smet. Ställ tillbaks på plattan och vispa ner lite mjölk i taget tills du så småningom fått till en bra tjocklek på vitsåsen. Krydda med salt och släng i ½ dl riven ost. Ta bort vitsåsen från plattan och rör ner 5 dl keso. Dags att göra lasagne. Varva plattor, tomatsåsen och kesoröran i en ugnsform. Avsluta med tomatsås och resten av den rivna osten. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Lägg aluminiumfolie över formen efter 25-30 minuter om ytan börjar se lagomt bränd ut.
Servera med grönsaker, örtsalt och kanske lite ketchup :)