Hobby:Laga mat
Idag har jag gjort två grymt goda rätter. Jag fullkomligt älskar att laga mat och är så glad och tacksam över min och Samuels deal. Jag lagar all mat och han sköter allt som har med efterarbete och disk att göra. Lika mycket som jag älskar att laga mat, hatar jag att diska. Så vår deal, helt perfekt!
Gjorde hur som helst en korvstroganoff till lunch och tacopaj till middag. Har redan delat med mej ett recept på korvstroganoff förrut men minsann inte på denna variant av paj, eftersom jag hittade på den under tillagningen. Jag tog lite av det jag hade i kylen och rörde ihop helt enkelt.
Eftersom den fick betyget "Det här är den godaste paj jag har ätit" av Samuel så skäms jag inte det minsta över att skriva ner receptet här och nu:
Idas Tacopaj
Tacofärs-rester (ca 200g)
1 gul paprika
1 gul lök
½ dl creme fraische
Bryn lök och paprika i en skvätt olja.
Rör i tacofärsen och en klick lätt-creme fraische.
200 g filadelfiaost light
ca 1 dl riven ost
1 msk parmesanost
75% av en tacosåsburk
Blanda samman allt detta och rör sedan ner färsblandningen i denna smet.
Pajskal:
3 dl mjöl
125g smör
4 msk vatten
Blanda dessa tre ting i matberedaren, tryck ut i pajform (inte upp efter kanterna)
och förgrädda i 15 min, 200 grader.
Släng ner tacofärssmeten i det förgräddade pajskalet. Lägg skivade tomater
överst och strö på lite riven ost. In i ugnen i 10-15 min, i 200 grader.
Och med en god avokadosallad till blir det inte fel.