idasida

Den Berömda Laxtårtan
 
 
Det var bra många år sedan som Stina introducerade denna fantastiska rätt för oss! Det var denna tårta som fick mig att ens börja tycka om kallrökt lax, och idag är jag helt galen i det!
 
Här kommer det enkla och geniala receptet som alltså kommer från Stina! Går inte att misslyckas med!
 

Botten:

200 g kavring (mörkt bröd)
100 g smält smör

Riv eller mixa brödet till små smulor, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en botten på en 24 centimeters form. Ställ i kylen för att svalna medans du gör fyllningen.

Fyllningen:

2 dl creme fraiche
1 1/2 dl majonäs
100 g finhackad kallrökt lax
100 g finhackade crabsticks
1/2 finhackad rödlök
1 msk klippt dill
1/2 krm citronpeppar

Blanda till en jämt smet

2 dl matlagningsgrädde
1 msk gelatinpulver

Lös upp gelatinpulvret i grädden som värms försiktigt på spisen. Blanda sedan ordentligt in i smeten. Häll över botten och ställ i kylen i ett par timmar. Garnera fritt med dill, lax, rom, citron, osv. Låt fantasin flöda! :)

 

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress