idasida

Morgonstund och framtidsdrömmar
 
 
Morgonstund alltså. När solen är framme och värmer redan från tidig morgon är det så underbart att kliva ut på vår altan och bara stå och andas. Titta och andas. Ja, vi bor mitt i ett kvarter med en hel drös av grannhus och en lekpark alldeles intill vår gård. Ingen idyllisk utsikt med gröna ängar och en sjö där i fjärran, men ändå står jag här och njuter av utsikten. Ser på alla barnens lekställen, min lilla pallkrageodling, vår mysiga grillplats i bersån. Här trivs jag så himla bra.
 
 
 
Vii drömmer dock om att ha ett sommarställe. Ett rött litet hus med vita knutar och spröjsade fönster. Där utsikten består av just gröna ängar och en sjö där borta i fjärran. En liten skog på andra sidan huset där det finns gott om blåbär och lingon om hösten. Tänk om vi skulle få ha det så en dag!
 
Men för nu så duger det mer än väl med vårt hus, med vår tomt som ligger mitt i smeten. Här är min lilla oas, min trygghet. Barnens trygga hem och där alla våra minnen sitter i väggarna.
 
Nu ska jag starta dagen med en frukost ute på just den där platsen som jag älskar så mycket. Där kan jag sitta och spana ut på barnen som leker så fint på gården medan jag dricker två eller tre koppar kaffe.
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress