idasida

Event på Röda Korset
 
 
Igår var jag på ett mycket trevligt event på Röda Korset i Umeå. Jag och Stina följdes åt och fick träffa andra härliga influencers. Det var ett event med fokus på att välja second hand och göra klimatsmarta inköp. Vikten av att undvika komsumtionshetsen, då vi nu vet mer än någonsin hur mycket den påverkar vårt jordklot.
 
 
 
Jag älskar ju loppis och second hand! Men jag vet också hur enkelt det är att hamna i komsumtionssnurran. Jag som jobbit i butik i hela mitt arbetsliv har haft så lätt att dras in i den, att förälska sig i prylar och känna ha-begär. Lyckoruset när man köpt något och får komma hem och packa upp det ur påsen..
 
 
 
Men vet ni? Lyckoruset då jag hittar ett guldkorn på second hand är så mycket bättre! Att handla på loppis är så mycket snällare för miljön, även för sin egen plånbok och så blir hemmet mer unikt och intressant.
 
Jag är redan bra på att välja loppis. Vad jag måste träna på är att tänka långsiktigt då jag väl väljer att köpa nyproducerade saker. Att lägga ut lite mer pengar för att köpa av god kvalitet som har ett bra andrahandsvärde. Inga skrotsaker som ligger och skräpar efter några månader. Sen vill jag även slå ett slag för återbruk, det är ju så otroligt roligt! Snacka om kreativt skapande, att få utmana hjärnan i att tänka nytt av gammalt. Jag älskar det och måste bli ännu bättre på det!
 
Sista bilden är en liten tjuvtitt på vad jag fyndade igår på eventet! Fler bilder kommer inom kort!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress