Enkel och god rabarberkaka

Ida bakar, Recept / Permalink / 0
 
 
Igår bakade jag denna rabarberkaka, på beställning av min kära dotter som ville ha något smarrigt till mellis efter skolan. Googlade fram receptet och det var ett väldigt enkelt recept, med ett mycket gott resultat! Myra åt tre portioner, ett väldigt bra betyg.
 
 
 
Självklart ska ni få receptet!
 
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber
1/2 tsk mald kardemumma
 
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj en springform.
 Smält smöret.
 Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
 Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och smöret i smeten.
Häll smeten i formen.
Strö på rabarber och slutligen kardemumman.
(Strödde även på en dutt florsocker).
 Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter.
Kakan ska vara lite kladdig och seg.
 
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass!
 
 
 
 
Till top