idasida

Årets altan
 
 
Nu har vi verkligen fått njuta av vår altan då värmen äntligen har kommit! Har satt ut en massa gröna växter som gör allt extra mysigt. Köpte ett gäng murgrönor från IKEA (så bra priser på just murgröna där) och passade på att klippa av ett gäng "revor" som nu hänger i glaslyktor i en planka ovanför bordet.
 
Som ni kan se i bakgrunden så har vi vår älskade hammock på samma ställe som ifjol, där den gör sig så bra! I år har jag satt upp gardiner som en liten sänghimmel där ovanför. Gillar att blanda in tyger till teglet och det ruffa virket i vårt nya altanbord. Blir en härlig kontrast mellan det hårda och det mjuka.
 
 
 
Några av mina monster-palettblad har flyttat ut. Och mina fina Bergs potter-krukor! Har en förhoppning om att murgrönan ska sprida ut sig över hela armeringsjärnet med tiden.
 
 
 
I år har jag valt att sätta upp lite tyg längs räcket. Blir så ombonat och mysigt tycker jag! Detta är bara ett vanligt billigare gardintyg från IKEA, men har funkat bra i både blåst och regn. Älskar också utsikten över pallkrageträdgården! Tänk så fint det kommer att bli när det är alldeles grönt och lummigt där ute.
 
 
 
Här ser ni en bättre bild på plankan som hänger ovanför bordet. Vi har använt oss av samma virke som bordet, spikat fast några spikar som vi böjt till krokar och slutligen hängt fast ljuslyktor som jag köpte på jobbet förra sommaren. Blev så fint med all murgröna där! Och det håller ju hur länge som helst, så länge man kommer ihåg att fylla på vatten en gång i månaden typ.
 
Att sitta vid det där bordet och drick kaffe på morgnarna är så ljuvligt. Vi har ju lyxen i att bo alldeles intill en lekpark, vilket gör att barnen kan leka länge utan att bli less medan vi kan sitta i godan ro och äta frukost ungefär hur länge som helst. Som jag älskar denna altan! Min lilla sommar-oas!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress