idasida

Rabarberkräm
 
 
Igårkväll när barnen somnat så tog jag hand om våra rabarber. Äntligen. Satt och skalade i köket med Sommar i P1 som sällskap, mycket fridfullt måste jag säga. Lyxigt att vakna imorse och ta fram denna kräm, äta den till iskall mjölk. Mmm!
 
Här kommer ett väldigt gott recept!
 
450 gram skalad och hackad rabarber
4 dl vatten
1,5 dl socker
2,5 msk potatismjöl
1/2 tsk vaniljsocker (Tips från min kompis Linn, blev mycket gott!)
 
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarnern och låt koka i 5-10 min, tills att rabarbern mjuknat och börjat dela på sig. Ta bort från plattan. Vispa ihop potatismjölet med lite vatten, rör snabbt ner i kastrullen. Ställ tillbaka på plattan tills den första bubblan dyker upp, sen är det klart! Häll över krämen i en stor skål, rör slutligen ner vaniljsockret. Ställde sedan in den i kylen och krämen var helt perfekt nu på morgonen! Mums!
 
 
Boel

Mums vad gott!

Svar: Jaa väldigt!! 😍
idasida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress