idasida

Gravid, vecka för vecka - v. 15
 
Så har de första femton, mindre roliga, veckorna passerat och jag är nu inne i vecka 16. Jag tänker att det är på tiden att jag börjar skriva lite mer om graviditeten, men för att det inte ska bli för tjatigt så kommer jag att sammanfatta det i ett inlägg inför varje ny vecka som kommer. Här kommer det första!
 
 
Vecka 15
 
I onsdags var vi på ett tidigt ultraljud. Jag trodde att jag inte skulle behöva göra ett sånt denna gång, men när illamåendet avtog så började jag bli lite nojig över att något inte stämde. Så jag bokade in ett UL som skulle göras i vecka 14. Väl där fick jag ett nytt datum som sa att jag redan var i vecka 15! Ca 3 dagar senare så började magen puta. Det var som att magen poppade över en natt och nu har jag en rätt tydlig bebiskula. Jag har gått upp ca 1 kilo från startvikt. Men då kan jag ju tillägga att jag gick ner 1-2 kilo de första 12 veckorna.
 
Fram till vecka 12-13 mådde jag med andra ord så fruktansvärt dåligt. Jag har inte kräkts under mina tidigare graviditeter, men denna gång var det en hel del frukostar som inte fick stanna kvar. Jag mår mycket bättre nu, än om jag fortfarande mår illa ibland och är trött mest hela tiden. Märker att jag mår mer illa ju tröttare jag är. Så sömnen är min bästa vän för tillfället.
 
Det mysigaste just nu är att ligga och hålla en hand på magen innan jag ska sova. Känner av livmodern så tydligt. Kan kan liksom känna en rejäl kula i min hand och ana att det är något som ligger där och rör sig! På ultraljudet kunde barnmorskan se att moderkakan låg i bakkant, det har den aldrig gjort förr! Den har under tidigare graviditeter varit framför, vilket gjort att jag känt av rörelser i magen ganska sent. Spännande att se om det blir skillnad denna gång.
 
Det är märkligt, än fast att detta är vårt tredje barn så är det nästan häftigare denna gång. Det måste ha att göra med att vi verkligen vet vad som väntar.. 
 
Kan inte låta bli att drömma mig bort till bebisbubblan som uppstår när bebisen väl är ute. Jag vet att det är lång tid kvar, men jag tror att denna graviditet kommer att gå sjukt snabbt! I alla fall nu när jag börjar må bättre.
 
Det var en liten uppdatering efter vecka 15 och idag har vi alltså entrat vecka 16!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress