idasida

Det här med magsjuka..
 
Vaknar upp till ännu en solig dag, och ännu en dag då jag inte själv åkt dit på magsjuka. Peppar peppar. Någon annan än jag som tycker att magsjuka är så himla lynnigt och luddigt? Avskyr när jag inte har kontroll över vissa saker, och detta är ett perfekt exempel. Man vet liksom aldrig när det kommer, och man kan heller aldrig vara säker på att man klarat sig eftersom att det kan ta såå många timmar innan smittan tagit sig.
 
Sen måste vi prata lite om det här med 48 h. Alla gör så olika, men för mig så betyder 48 h att man efter sista kräkningen börjar räkna från och med att barnet bajsar normalt, äter normalt och är pigg och alert. Jag tror att smittan sprider sig så mycket just för att många tänker 48 h från sista kräkningen.. Så jag håller barnen hemma hela veckan, eftersom att aptiten inte är tillbaka än! Hur brukar ni göra?
 
 
 
Stinsan

Jag ÄLSKAR dig för det!! Du har så rätt. 48 timmar ska börja räknas från och med att barnet är HELT symtomfritt. Där är aptitlöshet, magont, och trötthet viktiga symtom som folk missar.

Svar: ♥️
idasida

Anonym

Jag har haft diskussion om detta med min man senast igår...det är t.ex så himla svårt att veta vad som är normal aptit när barnet inte äter så bra i vanliga fall! Men det som du skriver tror jag är rätt sätt att tänka. Men ibland är det så luddigt och svårt att veta om barnet räknas som frisk tycker jag :/

Svar: Jaa förstår precis vad du menar. Vår yngsta är ofta dålig på att äta, men jag försöker att ge honom saker som jag vet att han aldrig brukar tacka nej till. Vägrar han äta sånt som han vanligtvis gillar, då är han inte 100% ok.. :)
idasida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress