idasida

Små sockersöta fågelbon



Dessa söta små fågelbon slängde jag ihop häromdagen. Blir ju perfekt att ta fram nästa helg. Mitt mål är att ha frysen fylld med i stort sett alla bakverk någon dag innan påsk, så att jag bara behöver ta fram allt när det är dags!
 
 
 
De blev helt vansinnigt goda!! Det är alltså kladdkakemuffins med kokostosca, som jag format som fågelbon och lagt i små chokladägg. Här kommer ett väldigt enkelt recept till 12 st muffins!

Chokladmuffins 
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt  

Kokostosca
100 g kokosflingor 
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
¾ dl vispgrädde
50 g smör
 

1. Sätt på ugnen på 200°C.

2. Smält smöret.

3. Vispa samman ägg och socker. Blanda sedan ner vaniljsocker, kakao, mjöl och salt. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.

4. Fyll smeten till ¾ i muffinsformar. 

5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

6. Förbered under tiden kokostoscan genom att blanda samman kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter tills glasyren tjocknat något.

7. Fördela glasyren över de halvgräddade muffinsarna och grädda ytterligare 5-10 minuter, tills glasyren fått en fin gyllene färg.

8. Tu ut ur ugnen och tryck till kakorna lite försiktigt i mitten med en sked. Det blir en perfekt grop för äggen att ligga i sedan då kakan svalnat!

 
Ps. Klicka gärna på hjärtat här under om ni gillar mina inlägg. Jag blir så glad då och ännu mer peppad på att fortsätta skriva! 😘
 
 
 
Angelica Wåhlin

Gud, vad söta! Vet inte om jag hade lyckats äta upp dom faktiskt ;)

Svar: Haha gulle du! 😂♥️ Men de är faktiskt för goda för att låta bli 😉
Ida Jerrevik

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress