idasida

En påskig godiskaka!
 
Alltså denna godisbomb måste ni göra till påsk! Jösses vilken knäckig och underbart seg kladdkaka med allt möjligt gott i, MUMS! Jag kommer att servera lättvispad grädde till denna för att lätta upp den lite. Kanske lite hallon också. 
 
  • 150 g smör
  • 2 msk sirap
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • marshmallows
  • chokladägg

 

Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla ingredienserna och låt smeten koka upp under omrörning. Spara dock godiset till sist! Smöra en form och häll i smeten. Häll upp hälften av smeten i formen, strö över lite marshmallows och hackade chokladägg, häll sedan över resten av smeten. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 5-10 minuter och häll sedan på lite mer godis på toppen av kakan. Strösslade med lite strössel också för att göra den ännu mer kalasig. Låt kakan stå i kylen i minst några timmar innan servering.