idasida

Egen granola

 
Här kommer ett recept på en supergod granola! Väldigt snabb och enkel, och så mycket billigare än de färdiga man köper! Dessa ingredienser behövs: havregryn, linfrön, solroskärnor, kokosflakes, sötmandel, russin. Sen kan man faktiskt blanda i lite vad som helst, typ det man redan har hemma!
 
Jag tog 4 dl havregryn, 1 dl hela linfrön, 1 dl solroskärnor, 1 dl grovhackad mandel, 1/2 dl kokosflakes, en näve russin. Blanda allt i en skål. Här slängde jag i kardemumma, vanilj och kanel för att få lite smak på granolan, blev hur gott som helst! Ringla över 1/2 dl flytande honung, 1/2 dl vatten och 1/2 dl rapsolja. Rör runt ordentligt. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i 175 grader i ca 15 minuter. Ta dock ut plåten och rör runt efter halva tiden.
 
Låt den sedan svalna rejält på plåten. Jag tog i lite extra russin efteråt för att få russin med lite olika konsistens. Förvara sedan granolan i en tät försluten burk. (Och alla ingredienser så som kokos, frön och nötter kan ju med fördel förvaras i frysen så att de inte härsknar tills det är dags för nästa omgång)!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress