idasida

Att ha bakat surdegsbröd
 
 
I fredags fick jag med mig en burk surdeg från grannen, äntligen vågade jag mig på surdegsbröd för första gången i mitt liv! Har varit skraj för att ge mig på det, då det verkar vara något komplicerat. Det känns fortfarande lite väl invecklat, men tänker att jag banne mig ska lära mig detta nu!
 
Slängde hur som helst ihop en deg på fredagskvällen som fick stå och jäsa i kylen över natten. Jag la degen i en jäskorg och kolla bara vad fint det blir av en sån!
 
 
 
Så snygg! 
 
Bullen blev dock mycket mer kompakt än vad den borde ha blivit. Kikade i receptet lite för sent och insåg att jag skulle ha använt ljummet vatten när jag bakade, men jag hade iskallt. Tror att det har med det att göra, vi får se hur det blir på fredag när jag gör nästa laddning!
 
 
 
Ett färdigt surdegsbröd! Ser så lyxigt ut, eller hur?
 
Smaken blev kanon. Konsistensen får jag jobba lite mer på, men tror som sagt att det kan ha att göra med det iskalla vattnet. Spännande att se om surdegen överlevt i kylen och hur den beter sig när jag ska mata upp den senare i veckan. En helt ny värld har öppnat sig alltså, haha.
 
Ha en fin start på veckan!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress