idasida

Utekök till förskolan


Nu när Myra och hennes jämnåringa kompisar ska börja förskoleklass i höst (hjälp!!!) så gick vi föräldrar ihop och byggde ett nytt utekök till förskolan. Det kändes som en fin gest att göra som en avslutningsgåva, att ge något som andra barn kan ha glädje av i många år framöver. Dagen som vi skulle samlas för att snickra ihop köket var jag i Stockholm på BC-möte tills sent inpå natten, så jag anmälde mig frivillig till att pynta och dekorera köket i efterhand istället. Sånt passar ju mig som handen i handsken!

Jag hann inte fixa lika mycket som jag hade hoppats, men några färgklickar lite här och där blev det! Vimpeln, nyckelpigan, blomkrukan och skylten där vid spisen. Ett hejarop till de andra föräldrarna som snickrade, så bra det blev!
 


En skylt som förklarar att detta är förskolans lilla kök. Päronet och jordgubbarna målade jag med Kreativa Karin som stor inspirationskälla! Hon är fantastisk på lekfulla och färgglada detaljer! Passar perfekt på en förskola.Krukan är också inspirerad av Karin, och nyckelpigan gjorde jag efter att min kollega på Lagerhaus gett mig en idé om att göra just en nyckelpiga. Så härligt när man får tips, idéer och inspiration från olika håll!
 
Nu fick jag förstås mersmak och ska göra ett litet utekök åt barnen på våran gård som de kan leka med nu under sommaren. Myra börjar dock bli lite för stor för sånt där, eller så är hon bara inte inne i en kök-period just nu, men Ed älskar att stå och röra runt i grytor fyllda med sand, gräs och geggamoja.