Knäckig rabarberpaj

Recept / Permalink / 1


Ja, det blev jordgubbar till efterrätt. Svenska jordgubbar med vispad grädde, blir knappast somrigare än så! Kom på att jag lovat barnen rabarberpaj i över en veckas tid, så det fick bli en sådan också! Denna pajen är den godaste rabarberpaj jag vet. Lyckades experimentera fram denna för några år sedan, den smakar som en knäckig kolakaka kombinerat med de syrliga rabarberna. Mums!
 
Du behöver:
 
ca 300 g rabarber
125 g smör
½ dl sirap
½ dl grädde
2 dl havregryn
2 dl socker
knappt 2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:

Skala och hacka rabarbern och lägg i en pajform. Blanda alla torra ingredienser. Koka ihop smör, sirap och grädde. Ta bort från plattan och rör ner de torra ingredienserna i smeten. Häll röran ovanpå rabarberna och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter. Höj sedan värmen till 175 grader och låt pajen stå ytterligare 5-10 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun när den är klar.
 
Servera med vispad grädde med en uns vaniljsocker i.
 
Nu har Myra gått till sin farmor för att sova över som hon bestämde sig för cirka en timme innan läggdags. Mannen står ute och målar på altanräcket och jag har precis lagt Ed. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska hugga tag i en pensel och hjälpa honom, eller om jag ska fortsätta med mitt lilla utekök till barnen. Ni kanske förstår vad som lockar mig mest?! ;)
 
 
 
 
 
#1 - - emma:

mums

Till top