Att ha åkt på ett äventyr

/ Permalink / 0

(null)

Igår drog vi alltså iväg på ett äventyr! Det var en guidad tur som tog oss runt Kap Verde så att vi fick se lite av "verkligheten" och inte bara det som sker på hotellets område.

Först fick vi åka till en liten, liten by som tidigare varit Kap Verdes huvudstad. Minns inte namnet, men den var oerhört liten i alla fall. Där fanns en gammal keramikverkstad som vi fick kika in i och det var väldigt spännande för min del.


(null)

Sen bar det av mot öknen! Denna sand har blåst hit från Sahara, men blandas i luften med korallpartiklar och salter som gör att sanden därför är alldeles iskall. Fränt! 

Brädan som jag håller i är en slags pulka, som vi skulle få åka på i sanddynerna. Tydligen kallas det för att surfa i sanden, men var mer som att åka pulka helt enkelt.


(null)

Var kanske inte så häftigt som det låter, men kul att ha testat på i alla fall! Nu kan vi bocka av "surfa i öknen" på vår lista! ;)


(null)
(null)
(null)

Efter öknen åkte vi vidare till denna lilla stad, som jag heller inte minns namnet på. Haha, jag är så dålig på namn! Men den var väldigt charmig med dessa byggnader i alla möjliga vackra färger. (Observera den söta lilla kattungen i nedersta bilden)!

Sen bar det vidare ut mot havet..


(null)

Nämligen till Santa Monica. Vackraste stranden jag någonsin sett! Kritvit sand och turkost vatten så långt ögat kunde nå.


(null)
(null)
(null)

Och efter att vi fått känna på vågorna en stund så åkte vi hem till hotellet igen! Lagom trötta och nöjda efter dagens lilla äventyr.Till top