Nyttig chokladbrownie




Efter en vecka utan socker (och jag kör stenhårt även helt utan bröd, vetemjöl, pasta, potatis, ris, osv) så blev jag tillslut lite sötsugen ändå. Kikade runt på nätet efter någon smarrig chokladkaka och hittade denna brownie.
 
Hade dock hoppats lite mer på den, men misstänker att grundreceptet menar på att man ska använda 70% choklad och inte 86% som jag använde. Den blir ju rätt bitter när man använder en sån mörk choklad, men jag gillar det och tycker att det funkar utmärkt till en kopp kaffe för att bli av med sötsuget! Med en så pass mörk choklad så finns det ju nästan inget tillsatt socker alls i kakan, bra bra!


 

Och jag vågar nog påstå att den till och med är hälsosam! Kakan innehåller nämligen nyttiga saker så som kokosolja och avokado tillexempel. Ser ni förresten vilken matchande och snygg kaffekopp till mitt drejade fat? Köpte ett gäng på Lagerhaus rea för några veckor sedan.
Här kommer recpetet på kakan!

Kakan:
300 g mörk choklad
2 avokado
2 msk kokosolja
0,5 dl agavesirap
1 krm vaniljpulver
3 ägg, rumstempererade
1 dl kakao
1 dl havremjöl

Toppingen:
1 avokado
1 msk kokosolja
3 msk kakao
3 msk agavesirap

Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Klä en form med bakplåtspapper.
3. Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad och låt sen svalna.
4. Skala och ta bort kärnan från avokadon och kör med en stavmixer tills det blir en slät smet.
5. Rör i avokado, agavesirap och vanilj i chokladblandningen.
6. Blanda i äggen, ett i taget.
7. Sikta över havremjöl och kakao. Blanda ordentligt!
8. Bred ut smeten i formen, men inte för tunt!
9. Grädda i ca 15-20 minuter. Vänta med att ta ur kakan ur formen tills den svalnat.
10.  Mixa alla ingredienser i toppingen till en jämn och slät kräm. Bred över kakan när den är sval.
 
 
Glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar mina inlägg! Det blir så mycket roligare för mig att blogga om jag får lite respons av er även här på bloggen och inte bara på instagram <3<3<3
 
 
Inredning, Pyssel & DIY, Recept | |
Upp