idasida

Några bättre alternativ till fredagsmysetDags för fredagsmys ikväll, och nu får jag tänka om då jag återigen kör sockerfritt. Just nu är jag fortfarande så less på sött och hoppar troligtvis över allt sånt denna helg, men det är kul att kika efter olika alternativ och få lite inspiration inför kommande helger!

Denna härliga chokladkaka gjorde jag i våras, och är gjord i två delar. Botten är gjord av denna chokladbollssmet och på toppen gjorde jag en chokladganache av grädde och mörk choklad. Mums! Här har ni receptet på hela kakan!
En härlig fruktsallad sitter ju aldrig fel, och helst inte med en mörk chokladmousse till. Mums! Moussen gör jag alltid på en höft, men den är gjord på endast vispad grädde och lite smält mörk choklad med valfi smak.

Något som alltid känns lyxigt att plocka fram är chokladfondue. Släng fram massor av frukter och bär, smält mörk choklad i en skål och fredagskvällen kan börja! Så gott!
Vaniljpannacotta är inte helt fel, och jag brukar göra min sockerfria variant på stevia. Nu har jag dock börjat övergå mer mot rawfood och väljer hellre en klick honung eller agavesirap, men jag kommer säkert dra fram stevian vid något tillfälle. Just vid desserter som dessa så är det ett riktigt bra substitut till vanligt socker. Här har ni receptet!
Men här är väl ändå favoriten? Detta kan jag komma att äta ikväll faktiskt; brie med äpple och vindruvor. Kanske någon god lagrad hårdost också, så som Gruyere tillexempel. Dör så gott!
 
Vad som än ställs fram på våra soffbord ikväll så hoppas jag att ni får en mysig sådan och en fantastisk helg! Själv ska jag jobba imorgon också och avslutar sedan dagen på Pinchos med några av mina fina tjejer från klassen ifjol. Blir himla bra det också!