Sockerfri chokladkaka


(null)

Tidigare i veckan var det kladdkakans dag och nu är det tydligen chokladens dag. Dessa dagar alltså! Men chokladens dag kan man ju inte ignorera.. choklad är livet! (Nåja inte riktigt men, ni fattar).
 
Jag äter ju sockerfritt sedan en tid tillbaka och denna variant är gjord på en del kokossocner och en del agavesirap. Här har ni hela receptet!
 
  • 50 g smör och 50 g kokosolja
  • 1 dl kokossocker
  • 1 knapp dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
Smält samman fettet i en kastrull. Ta av från plattan och rör i alla övriga ingredienser men spara äggen till sist. Häll smeten i en form som du smort, jag strödde även i kokos istället för ströbröd - blir supergott! Grädda på 175 grader i 5-10 minuter beroende på hur kladdig du vill att den blir.
 
Lycka till! 
 
 
 
Recept | |
Upp