Rawfoodkaka med ganachetopping


 
Slängde ihop en ljuuuuvlig kladdkaka idag. Och nästan helt nyttig! ;) Själva kakan är gjord av mina "nyttiga chokladbollar" och toppingen är en mörk choklad-ganache. Här kommer receptet:

Kakan

20 st kärnfria dadlar
1 dl fiberhavregryn
1 dl kokosflingor
4 msk kakao
4 msk kaffe
2 msk kokosolja
2 krm vaniljpulver
1 tsk agavesirap
 
Mixas samman i en matberedare/mixer - konsistensen ska vara som en chokladbollssmet. Tryck ut smeten i en form, inte allt för stor. Spelar ingen roll på storlek egentligen, beror på hur tjock man vill ha kakan. Tänk på att den blir rätt mastig om den blir för hög, och sen är det bra om det finns en högre kant på formen då toppingen inte får rinna över.

Topping (ganache)

1 dl grädde värms upp på spisen, ta bort från plattan och rör sedan i ca 70 gram mörk choklad, 1 krm vaniljpulver och 1 tesked agavesirap.

Låt toppingen stå och svalna en stund innan du häller den på kakan. Ställ sedan in hela kakan i kylen tills den svalnat helt, servera då med lättvispad grädde och gärna någon frukt till för att lätta upp den lite. Honungsmelon och passionsfrukt var toppen till! :)




Recept | |
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

Så gott

Upp