idasida

Fredagspepp
 
 
Freeeedag! Åh himmel vad skönt det ska bli med helg. Nog för att jag redan varit hemma halva veckan, men nu börjar vi sakterligen bli friska och det ska bli så skönt att vara tillsammans hela familjen. Just nu är Myra och leker av sig i några timmar på förskolan, Ed sover och jag ska v i l a (som jag egentligen är helt värdelös på). Alltid finns det något att göra. Jag har tillexempel en tvätt som är klar, men den får vänta en stund, för först ska jag slänga mig i soffan för att göra ingenting. 

Funderar på att baka något. Är inte sugen på något speciellt, känner mig bara sugen på att fredagsbaka. (Ja, jag har pausat sockerförbudet i och med alla sjukdomar vi haft nu under våren. Finns inget som stör motivationen lika mycket som magsjuka och förkylningar). Den där receptboken (Leilas "a piece of cake") är så himla bra. Jag har aldrig misslyckats med något recept därifrån, allt blir toppen!

Men innan jag bakar eller fixar med tvätten; vilostund i soffan!

En fullspäckad lördag i bilderI lördags fick jag sovmorgon och vaknade av mig själv kring 8. Gick ner till familjen och fixade mig en smarrig frukost. Satt länge och åt, tog mer än en påtår i kaffekoppen.

Det var ju våffeldagen, så till lunch fick det bli våfflor! Blir lätt så less av att äta tunnpannakakor eller våfflor, känns ju mer som en efterrätt än mat tycker jag. Jag brukar därför ta två våfflor med skinka och ost emellan, och pressa ihop i våffeljärnet. Då blir det mer som en toast. Sen kan man ju avsluta med en våffla med grädde och sylt - som en efterrätt helt enkelt.

Sen var Myra bjuden på ett kalas med vampyr-tema. Vackra vackra unge! <3

Jag kokade räksoppa av skalet från räkorna vi åt med Tobias och Mirielle på fredagen (den räkfrossan alltså, aaaah!). Himmel vad gott att äta en soppa gjord på en hemkokt räkfond. Om ni vill testa så är det detta recept jag använde mig av! Enkelt, snabbt och gott!

Vi bjöd över svärföräldrarna som fick äta med oss, och samtidigt passa på att uppvakta Samuel som fyllt år. Ja, och så hann jag klippa svärfar också.

Jag hann även baka en Schwarzwaldtårta på förmiddagen som vi åt till efterätt och som födelsedagsfika. Himmel vilken effektiv dag det var, haha!
Efter middagen så gjorde jag och mannen oss redo, nattade minstingen och gick iväg på Leffes 40-årsfest med grekiskt tema. Jag körde på en svart klännning och massor av guldsmycken. Strax efter midnatt gick vi hem igen efter en trevlig kväll och löste av svärmor och svägerskan som suttit nattlig barnvakt.

Så. En fullproppad och rolig lördag! 

Bryter tystnaden


En bättre frukost.En fin vas från TGR.En våffla på våffeldagen.En skärbräda och assiett som doppats i glasering.


Hej! Inne en snabbis för att bryta tystnaden. Har haft ett riktigt oflyt med bloggandet den senaste veckan. Inspirationen har inte varit på topp, och helst inte nu då jag blivit rejältt förkyld. Blir så less på att sjukdomarna bara löser av varandra. När tar det slut på alla dessa baciller egentligen? 

Bjussar på några av mina senaste instagrambilder så länge.

Nu måste jag gå i säng. Är så himla trött och måste försöka sova bort denna förkylning. Jag hoppas på en bra natt med många timmars oavbruten sömn. Ha en fin kväll så hörs vi snart igen! <3