idasida

Inredningsprojekt: Köket

 
Här har vi köket intill vårt klassrum på skolan. Inte så fräscht och väldigt kaotiskt. Ett ställe där man ska kunna koka sitt dagliga kaffe men även tvätta rent penslar osv.

Vi ville så himla mycket mer än så.

Funktionen för tvättande av penslar, och sånt praktiskt som hör en sådan skola till, ville vi ha kvar men ändå skapa ett rum för många härliga kaffepauser. Vi ville ha plats för gemenskap, lugn och harmoni. Ett härligt ställe att landa på mellan lektionerna, för att ta en kopp kaffe och trivas tillsammans.

Nu kikar vi på slutresultatet tycker jag!

Här har vi alltså själva "köksdelen" med disk- och kaffehörna.

Åh vad jag gillar det! 

Vi valde en ljusrosa ton på väggfärgen på denna sidan rummet. Den ser nästan vit ut, men om ni kikar mot taket så ser ni skillnaden. Nytt golv la vi ju också förstås (den gröna mattan var ju hemsk!) och det fick bli ett billigt klickgolv från K-rauta, eftersom att vi hade en enormt tight budget. Men det blev riktigt bra. Fint med ett lite mörkare golv till den ljusa panelen.

Vi hade som sagt en snäv budget, och därför fick vi kompromissa på det mesta. Många saker gjorde vi själva, typ som bänkskivorna i betong (jättebilligt) och kopphållaren som Miriam fixade av ett gammalt armeringsjärn som redan fanns på skolan. Kaffehyllan kommer från mina svärföräldrars källare och blev så förbaskat fin när vi putsade upp och betsade den. Taklamporna i tyg som Maja och Emelie gjorde är underbara!

På andra sidan rummet hittar man detta - myshörnan! Vår platsbyggda sittbänk med dynor och ett enormt ryggstöd som får allt att känns så otroligt ombonat och välkommet. Älskar att vi målat in taket i denna lilla hörna, och gillar verkligen den sneda linjen som ger en sån fin effekt i rummet.

Bordet är ett loppisfynd som vi målat i samma färg som väggen, plus att vi gjutit in skivan i ett lager betong. Det var riktigt svårt att få till exakt som vi ville ha det, men jag känner mig ändå rätt nöjd med slutresultatet.

Lamporna är fantastiska och kommer från Lagerhaus.

Dessa fönster!! Och takhöjden! I love it!

Amplarna i glas på väggen mellan fönsterna kommer från Lagerhaus, och den svarta stolen är IKEA. 
Några detaljbilder. Det var så kul att fixa inför fotograferingen. Alla vi fem tog med saker hemifrån som vi stylade med, och lyckades få det så här fint!

Tycker ni om det? Tryck gärna på hjärtat här nedanför i så fall! :)
#1 - Ingela

Fantastiskt så fint ni gjorde det!! Man kan inte fatta att det är samma rum! Bravo!!

Svar: TACK!! ❤️
idasida