Sagostigen
I helgen var det dags för det nu mer årliga besöket på Sagostigen som ligger i Ö-viks inland. Det är alltid magsikt för Myra och i år blev det en fantastisk upplevelse även för Ed. Det började med att barnen fick knacka på den stora porten, för att komma sig in i den förtrollade skogen.
Väl innanför porten så möttes vi av trollebron, där det rysliga trollet skrek "vem är det som trampar på min bro" när vi skulle gå över den. Häxor och troll fanns runtom bron och för ett barns ögon kan ni ju tänka er hur spännande detta är.

Sagostigen ligger i en otroligt vacker skog. Den känns verkligen smått förtrollad, även för en vuxen.

Det finns många olika sagor att kliva in i under rundvandringen och här är dom i Olles blåbärsskog.

Myra hälsade på Guldlock och konstaterade att hon minsann växt om henne i år!

En titt hemma hos Rödluvans mormor, men det var en konstig mormor som låg och sov i sängen. Hon hade en stor svart nos och ruggigt vassa tänder!

Ed's höjdpunkt var när den elaka häxan i Hans & Greta skrek efter oss! Hon skulle minsann stoppa in oss i ugnen och sen käka upp oss, och Ed tyckte att det var helfestligt, haha!

I slutet av rundan fann det både grisar, får och getter till barnens stora förtjusning. Och efter en sån där härlig rundvandring så behöver man ju fylla på med lite fika, förstås. Vid caféet fanns massor av roliga leksaker för barnen att roa sig med vilket blev en himla fin avslutning på en underbar utflykt!

1 Eleonora Adriana ♥:

skriven

Så mysigt!

Kommentera här: