idasida

Hej från semesterbubblan!

 
Här kommer en liten hälsning från semesterbubblan! Vi har fullt upp med att ha just semester här hemma, i hela fem dagar till - sen börjar allvaret för mig. Tillbaka till Glitter efter nästan två års frånvaro. Det känns så himla pirrigt. Det är garanterat massor som hänt under min tid borta, inte minst att nästan alla "mina" tjejer försvunnit och börjat jobba på andra ställen. Jag kommer alltså tillbaka till en helt ny medarbetarstyrka och det känns både läskigt och superspännande!

Planerna för dessa dagar som återstår av min semester/föräldraledighet är rätt många. Ikväll ska vi till Hägglunds som vi inte sett till på flera veckor nu när de varit bortresta. Äntligen säger jag bara! Imorgon står trädgårdsarbete på schemat och på söndag har vi just bokat in en spontantripp till Lycksele för att gå på djurpark och sova på hotell. Blir som en liten överraskning för barnen som inte vet något ännu. På måndag åker vi hem igen och då blir det nog mer trädgårdsarbete skulle jag tro och på tisdag ska jag sätta mig i frisörstolen och låta Linn göra underverk innan jobbet drar igång på onsdag. 

Fullt upp, som ni märker. Så vi får allt se när jag kikar in här igen. Snart hoppas jag!
SagostigenI helgen var det dags för det nu mer årliga besöket på Sagostigen som ligger i Ö-viks inland. Det är alltid magsikt för Myra och i år blev det en fantastisk upplevelse även för Ed. Det började med att barnen fick knacka på den stora porten, för att komma sig in i den förtrollade skogen.
Väl innanför porten så möttes vi av trollebron, där det rysliga trollet skrek "vem är det som trampar på min bro" när vi skulle gå över den. Häxor och troll fanns runtom bron och för ett barns ögon kan ni ju tänka er hur spännande detta är.

Sagostigen ligger i en otroligt vacker skog. Den känns verkligen smått förtrollad, även för en vuxen.

Det finns många olika sagor att kliva in i under rundvandringen och här är dom i Olles blåbärsskog.

Myra hälsade på Guldlock och konstaterade att hon minsann växt om henne i år!

En titt hemma hos Rödluvans mormor, men det var en konstig mormor som låg och sov i sängen. Hon hade en stor svart nos och ruggigt vassa tänder!

Ed's höjdpunkt var när den elaka häxan i Hans & Greta skrek efter oss! Hon skulle minsann stoppa in oss i ugnen och sen käka upp oss, och Ed tyckte att det var helfestligt, haha!

I slutet av rundan fann det både grisar, får och getter till barnens stora förtjusning. Och efter en sån där härlig rundvandring så behöver man ju fylla på med lite fika, förstås. Vid caféet fanns massor av roliga leksaker för barnen att roa sig med vilket blev en himla fin avslutning på en underbar utflykt!

Klong "Gloria"- DIYHär är resultatet av gårdagens pyssel. Två "Gloria-ljusstakar" som jag tillverkade av material som jag redan hade hemma. Som två mindre fina ljusstakar som jag svarvade på träslöjden när jag var 11 år, två skruttiga lampskärmar och lite sprayfärg i silver. 
Skulle ni vilja ha en mer detaljerad beskrivning om hur jag gjorde dessa? Hojta till i så fall så fixar jag en liten guide.