Supergoda pepparkakscupcakes med apelsinfrosting

 
 
Vispa 3 ägg, 2 ½ dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker så att smeten blir härligt fluffig och porös. Rör försiktigt ner 3 ½ dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 2 msk kakao och en nypa salt.

Smält 100 gram smör och blanda i ca 1 msk pepparkakskryddor och en dutt flytande honung. Rör ner i kaksmeten försiktigt tills den är slät. Klicka i muffinsformar och grädda i 175 grader, mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt kakorna svalna.

Frostingen gör du av 60 gram rumstempererat smör som du mosar ihop med 2,5 dl florsocker. Rör sedan i 100 gram Philadephiaost och ytterligare 2,5 dl florsocker. Pressa sedan ut ca 1 msk saft från en apelsin. Avsluta med att riva ner lite apelsinskal i frostingen.
 
 

 
När kakorna är kalla och frostingen blandad så är det dax att dekorera kakorna, det absolut roligaste! Hittade det otroligt fina och juliga strösslet på Panduro. Även fint att dekorera med pepparkakor runt om, för att riktigt förstärka pepparkakskänslan!
 
 
Pyssel & DIY, Recept | |
#1 - - Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom:

Så gott

Svar: Mycket 😊
idasida

Upp