Favorit i repris




Här kommer en favorit i repris, så här lagom till julbakandet!

Daimbiskvier (20 st)

Detta behöver du:

200 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita

200 g smör
1,5 dl florsocker
1 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g choklad (jag tog hälften mörk och hälften ljus)
1/2 dubbeldaim

Gör så här:

Riv mandelmassan. Vispa ihop med socker och äggvita till en kladdig smet. Klicka ut 20 små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Jag plattade ut smeten något, varje klick ska vara ungefär lika stor som en femkrona i diameter. Grädda i 175 grader, ca 10-15 minuter tills de fått en fin färg. Pillra försiktigt loss bottnarna från bakplåtspappret så fort du tagit ut dom ur ugnen, och låt de svalna. Jag la dom på en bricka och ställde in i frysen. 

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka daimen fint och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på bottnarna (på sidan som låg ner mot bakplåtspappret). Ställ i frysen minst en halvtimme. Smält chokladen över vattenbad. Doppa de frysta biskvierna i chokladen och strö på lite hackad daim som dekoration. Låt chokladen inte bli för varm så att smöret smälter när du doppar!

LYCKA TILL! <3

 

 

 

Vardag | |
#1 - - Hemma Hos Felicia:

ser ju så himla goda ut!

Svar: Det är dom!!! Du måste testa! 😘
idasida

#2 - - Julia:

Jag gjorde dessa förra året och de var supergoda. Tack för receptet! <3

Svar: Men gud vad kul att höra!! ❤️
idasida

Upp